top of page

BİLGİSAYARSIZ KODLAMA EĞİTMENLİĞİ

(Kreş, Okul öncesi, Önokul, Anaokulu, İlköğretim, İlkokul tüm öğretmen ve branşlar)

TANITIM - Okul Öncesi
Şimdi İzle

Okul öncesi ve ilköğretim birinci kademede görev yapan tüm eğitimciler için sihirli değnek sunuyoruz.

Bilgisayarsız kodlamanın temellerini macera ve oyun yoluyla öğretin. 3 yaşından itibaren kullanılabilecek sistemleri tanıyın, çocukları geleceğe hazırlayın ve fark yaratın...

Bilgisayar ekranına bağlı kalmaksızın kodlamanın öğretilebileceğini biliyor muydunuz? Robotik & kodlama eğitimini kız ve erkek çocuklara sevdiren sistemleri tanıyacaksınız.

EĞİTİM İÇERİĞİ:

3 ile 8 yaş arasında kullanılabilir. Okuma yazma bilgisi gerektirmeyen robotik & kodlama modüllerinin kullanımı öğretilecektir. Alanda kullanılan farklı setlerin tanıtımı, kullanımı, kazanım eşleştirilmesi yapılarak eğitimde en üst düzeyde nasıl kullanılabileceği kavratılacaktır. Sadece bilgisayar öğretmenlerine hitap etmez. Kavram öğretimini en zevkli ve kolay şekilde öğretmek isteyen öğretmenlere, ailece nitelikli vakit geçirmek isteyen ebeveynlere, ilkokulun ilk kademesinde analitik düşünce becerisi kazandırılmak isteyen eğitimcilere hitap etmektedir. Eğitime katılmak için mezuniyet şartı aranmamaktadır. İlgisi olan herkes katılabilir. 

Tamamı uygulamalı, ezbere ve sözel bilgi içermeyen, deneyime dayalı bir eğitim sunuyoruz. Bu eğitimi aldıktan sonra farkındalık yaratacaksınız.

FAYDALARI

- Çocuklar okuma yazma bilmeden kolayca kodlamaya başlayabilir.

- Sınıfta heyecan yaratır. Farklı konuların öğretimini gerçekleştirmek için bir motivasyon aracı olarak kullanılabilir.

- Yön, sıralama, tahmin, problem çözme becerileri kazandırdığı gibi sadece eğlenmek için de mükemmel bir araçtır.

- Ekran karşısında geçirilen zamanı azaltır.

- Katılımı artırır.

- Öğrenmeyi somutlaştırır.

- Çocuklar defalarca deneyimlemek ister ve her zamankinden daha yaratıcı ve karmaşık komut dizileri yapabilmek için heveslenirler.

- Kodlamaya giriş yapan çocuklarımız aynı zamanda sayılar, renkler, toplama-çıkarma, ülkeler, şehirler, gezegenler, harfler, şekiller, vücudumuz gibi farklı kazanımları da edinirler.

- Matematik becerisi artar.

- Çocuklar blokları bir sıra dahilinde çıkarıp toplarlar ve dört işlemi kullanarak programlama yaparlar. Mesafe ve konum hesaplaması yaparlar.

- Çocuklar açık uçlu oyun yoluyla özgüven kazanırlar.

- Çocukları takım olmaya ve birlikte çalışmaya yöneltir.

- Mantıksal akıl yürütme mesafeleri, şekilleri ve değişik konumları tartışarak karşılaştıkları problemlere çözüm üretirler.

- Çocuklar programlamak için mevcut hikayeleri dikkatle dinler, sorular sorarak anlamaya çalışırlar. Çocuklar sonrasında kendi hikaye kurgularını oluşturup paylaşırlar.

- Çocuklar verilen hedefe farklı yollardan ulaşarak, problemler karşısında kendi özgün çözüm yollarını oluştururlar.

- Robotu konumlandırırken ve blokları panele yerleştirirken, farklı motor becerileri sergilerler.

- Çocuklara temel elektrik bilgisi kazandırır. Şema okuma ve görsel okur yazarlığı artar.

bottom of page